iPhone kullanıcılarına Siber Güvenlik Başkanlığından kritik uyarı
iPhone kullanıcılarına Siber Güvenlik Başkanlığından kritik uyarı
İçeriği Görüntüle

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, silah ruhsatlarına yönelik yeni bir düzenleme hazırlığında olduklarını açıkladı. Planlanan düzenlemeyle silah ruhsatı verilecek kişilere çelik kasa bulundurma zorunluluğu getirilmesi hedefleniyor. Böylece ruhsatlı silahların çocukların erişemeyeceği güvenli alanlarda muhafaza edilmesi sağlanacak.

Bakan Mustafa Çiftçi, katıldığı televizyon programında silah ruhsatlarına yönelik düzenlemenin yanı sıra Afyonkarahisar'daki saldırı, fon soruşturması, COP31 güvenlik hazırlıkları ve okul güvenliği hakkında da açıklamalarda bulundu.

RUHSATLI SİLAHLARA ÇELİK KASA ŞARTI

Silahlanmayla ilgili alınması planlanan önlemlere değinen İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, evlerde bulunan ruhsatlı silahların çocukların ulaşamayacağı güvenli yerlerde saklanması gerektiğini vurguladı.

Bu kapsamda silah ruhsatı verilecek kişilere çelik kasa zorunluluğu getirilmesinin planlandığını açıklayan Çiftçi, yeni düzenlemeyle silah sahiplerinin ruhsatlı silahlarını çelik kasalarda muhafaza etmelerinin sağlanacağını belirtti.

Çiftçi, Almanya'da da benzer bir uygulamanın bulunduğunu ifade etti.

AFYONKARAHİSAR'DAKİ SALDIRI VE OKUL GÜVENLİĞİ

Afyonkarahisar'da pompalı tüfekle gerçekleştirilen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya da değinen Bakan Çiftçi, saldırganın güvenlik güçlerinin çalışması sonucunda kısa sürede yakalandığını söyledi.

Hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Çiftçi, "Gerçekten bu tür hadiseleri duyduğum zaman içimin dağlandığını hissediyorum. Maalesef zaman zaman bu tür hadiseler de yaşanabiliyor. Temenni ediyorum ki bir daha bu tür hadiseler yaşanmasın" ifadelerini kullandı.

Okul güvenliği konusunda da açıklamalarda bulunan Çiftçi, İçişleri Bakanlığı tarafından genelge yayımlandığını ve valiliklere gerekli talimatların verildiğini belirtti. Alınan tedbirleri incelemek üzere 611 müfettişin sahada görev yaptığını aktaran Çiftçi, 31 bin kişilik kadro kapsamında istihdam edilen personelden 28 bin 945'inin görevine başladığını bildirdi.

FON SORUŞTURMASI VE COP31 GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Fon soruşturmasına ilişkin de bilgi veren Bakan Çiftçi, şimdiye kadar 433 şüpheliden 112'sinin tutuklandığını, 186 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve 38 firari şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

Ayrıca 359 gerçek ve 111 tüzel kişinin mal varlığına blokaj konulduğunu belirten Çiftçi, mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Antalya'da düzenlenecek COP31 kapsamında alınacak güvenlik önlemlerine de değinen Çiftçi, NATO Zirvesi'nde uygulanan güvenlik modelinin benzerinin hayata geçirileceğini söyledi. Bu kapsamda Antalya'da 26 bin polisin görev yapacağını açıkladı.

Muhabir: Haber Merkezi