Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ), Çorum merkez ve Sungurlu’da elektrik altyapısını güçlendirmek amacıyla 100 milyon liralık yatırım gerçekleştiriyor.
Proje kapsamında yaklaşık 90 kilometrelik elektrik hattı yer altına alınacak, bin direk kaldırılacak.
7 MAHALLEDE ELEKTRİK ŞEBEKESİ YENİLENİYOR
YEDAŞ tarafından kente yapılan yatırımlar sosyal medya hesaplarından duyuruldu.
YEDAŞ Çorum Bölge Müdürü Mehmet Derman Fakour, Çorum merkezde Ulukavak, Bahçelievler ve Gülabibey mahalleleri ile Sungurlu ilçesinde Fatih, Hacettepe ve Bahçelievler mahallelerinde elektrik şebekesinin yenilendiğini açıkladı.
90 KİLOMETRELİK HAT YER ALTINA ALINACAK
Toplam 100 milyon liralık yatırım bedeline sahip proje kapsamında bin elektrik direğinin kaldırılacağını belirten Fakour, 90 kilometrelik elektrik hattının yer altına alınacağını ifade etti.
HEDEF DAHA GÜVENİLİR ENERJİ ALTYAPISI
Çalışmalarla elektrik altyapısının daha güçlü, güvenilir ve kesintilere karşı daha dayanıklı hale getirilmesinin hedeflendiğini belirten Fakour, bölgenin her noktasında enerji altyapısını güçlendirmek için yatırımların sürdüğünü kaydetti.
Next




