Hayat şartlarının gereği kredi kartına yüklenen ardından da kazandığı paranın hepsini kartları ödemek için bankalara yatıran vatandaşların büyük bölümünün zorda kalmaya başlaması nedeniyle veresiyeye yöneldiği ifade edildi.
Akla gelebilecek en küçük malzemenin bile artık kredi kartları ile yapılmaya başlandığı şu günlerde eskiden ekmek, sigara ya da tek ürün için nakit para kullanılıp toplu alışverişlerde kredi kartı kullanılırken, şimdi ise ekmek alırken dahi insanlar kart kullanır hale gelmiş durumda.
Kart kullanımı nedeniyle limiti dolan aldığı ücreti de banka borcuna yatıran vatandaş geçinebilmenin çaresini ararken, eskiden bakkal ve marketlerde bulunan veresiye defterinin kullanımının arttığı ileri sürüldü. Bakkal ve marketlerdeki veresiye alanların sayısının her geçen gün arttığı vurgulanırken bu duruma esnafın ne kadar dayanabileceği ise merak konusu
Next




