Çorum Basın Derneği Başkanı Erkan Karaca, Arca Çorum FK tesisleri önünde, davet edilen basın mensuplarına yönelik tavrın ne ahlak kuralarına ne de sportmenliğe yakışmadığını ifade etti.
Tesis önüne basın toplantısı için gelen ajans muhabirleri ulusal medyaların basın mensupları ve yerel medya temsilcilerinin sonuçta kulübün WhatsApp grubundan davet edildiğini anlatan Karaca, “Evinize gelen misafire nasıl biz sizi şu saatte bekliyorduk siz bekleyin saat gelince kapıyı açarız diyemiyorsanız, basın mensuplarını da kapı önünde bekletmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi.
Yaşanan olayların ardından kulüp yönetimi tarafından yapılan açıklamayı da “Akıllara zarar” olarak değerlendiren Karaca, yönetimin basın mensuplarının belirlenen saatten önce içeri alınmasının; kulüp tesislerindeki futbolcuların ve teknik ekibin güvenliğini, çalışma düzenini ve mahremiyetini tehlikeye attığını savunduğunu ifade etti.
Çorum’daki basın mensuplarının yıllardır onurlu bir şekilde mesleklerini sürdürdüğünü ve kimsenin haysiyetine, onuruna ve mahremiyetine zarar verecek bir yola sapmadıklarını kaydeden Karaca, “Hz. Muhammed (s.a.v)’in “İnsan insanın aynasıdır! Kişi kendisi nasılsa karşısındaki insanı da öyle görür” sözünü hatırlatarak, “Kendinize nasıl davranılmasını istiyorsanız basın temsilcilerine de öyle davranın. Yaptığınız yanlış olduğu gibi savunma amacıyla kaleme alınan kelimeler de o kadar yanlış. Yan yattı çamura battı ile sorunları çözemezsiniz. Basın mensuplarını tesis içerisinde dinlendirecek bir alanınız yoksa o da kulübün ayıbıdır. Tüm basın mensuplarının aynı anda kulübe gelmesini bekleyemezsiniz. Bunun tek bir yolu var basın toplantısından önce basın çalışanlarına bir yer ve araç tahsis edersiniz, araç gelir basın mensuplarını belirlenen saatte alır tesise getirir ve sorun çözülmüş olur. Sorunlar ancak istişare ile çözülür. Fevri kararlar ise karmaşaya yol açar. Unutulmamalıdır ki basın; halkla kulüp arasında köprüdür. Halkın kulüpteki duyan kulağı gören gözüdür.” şeklinde ifadede bulundu.
Next




