Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Çorum İl Temsilcisi Selahattin Ezer, Arca Çorum FK’nın kulüp tesislerinde düzenleyeceği basın toplantısı öncesinde basın mensuplarına yönelik uygulamaya tepki gösterdi.
Ezer, “Basın mensuplarına yapılan davranışı kabul etmiyor ve kınıyorum” dedi.
Arca Çorum FK’nın antrenman öncesinde kulüp tesislerinde düzenleyeceği basın toplantısı öncesinde basın mensuplarının tesis girişinde karşılaştığı uygulama tepkilere neden oldu.
Yaşanan gelişmeye ilişkin açıklama yapan TSYD Çorum İl Temsilcisi Selahattin Ezer, gazetecilerin tesis girişinde bekletilmesini eleştirdi.
“GAZETECİLERİ KAPIDA BEKLETMEK NASIL BİR DAVRANIŞ?”
Ezer, basın toplantısını takip etmek üzere saat 17.30’da tesislere gelen gazetecilerin kapıda bekletilmesini eleştirerek, “Saat 17.30’da tesislere gelen gazetecileri kapıda bekletmenin nasıl bir davranış şekli olduğunu anlayamıyorum” ifadelerini kullandı.
Basın toplantısına katılmak üzere gazetecilerin tesislere gelmesine rağmen giriş prosedürü nedeniyle bekletildiğini belirten Ezer, yaşanan sürece ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
“Basın toplantısına katılacak basın mensuplarının gelmesine rağmen saat 17.35 sularında giriş izni istemesi, kimliklerini güvenlik görevlilerine teslim etmeleri, karşılığında ziyaretçi kartı almaları ve giriş için 17.45’i beklemeleri gerektiğinin söylenmesi akılla izah edilecek bir durum değildir.”
“ÇORUM FK’NIN VİZYONUNA YAKIŞMADI”
Yaşanan uygulamanın birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemde gerçekleşmesinin üzücü olduğunu ifade eden Ezer, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bugünlerde yapılan bu davranış Çorum FK yönetiminin vizyonuna yakışmamıştır. Bu tür yaklaşımlar bizleri üzmektedir” dedi.
“Basın mensuplarının kimliklerini alma yetkisi olamaz”
Basın mensuplarının kimliklerinin alınmasına da tepki gösteren Ezer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Basın mensuplarının kimliklerini alma yetkisi olamaz. Davet ettiğiniz misafiriniz olan basın mensuplarına yapılan bu davranışı kabul etmiyor ve kınıyorum.”
Yaşanan gelişmenin ardından Çorum basını ile Arca Çorum FK yönetimi arasındaki iletişimin nasıl şekilleneceği merak konusu olurken, kulüp yönetiminin uygulamaya ilişkin yeni bir düzenleme yapması bekleniyor.
Next



