Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol 1. Lig ekibi Arca Çorum FK ile ilgili çok sayıda isim ve kulüp hakkında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk kararı verdi.
TFF’den yapılan açıklamaya göre, 15 Mayıs 2026 tarihinde oynanan Arca Çorum FK–Sipay Bodrum FK Trendyol 1. Lig Play-Off karşılaşmasında yaşanan olaylar nedeniyle kulüp; “saha olayları”, “çirkin ve kötü tezahürat”, “talimatlara aykırı hareket”, “belgelerin haksız kullanımı” ve “takım halinde sportmenliğe aykırı hareket” gerekçeleriyle PFDK’ya sevk edildi.
Ayrıca Kulüp İdarecisi Tuğrul Topuz, aynı müsabakada gerçekleşen “saldırı” nedeniyle 19 Mayıs 2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.
Teknik Direktör Uğur Uçar ise “talimatlara aykırı hareket” gerekçesiyle tedbirsiz şekilde disipline gönderildi.
Öte yandan kulüp yardımcı antrenörü Hakan Söyler, “sportmenliğe aykırı hareket”, “talimatlara aykırı hareket” ve “belgelerin haksız kullanımı” maddeleri kapsamında 16 Mayıs 2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.
Kulüp görevlileri Muhammed Buğra Söğütçü ile Yiğit Gül de “sportmenliğe aykırı hareket” gerekçesiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen isimler arasında yer aldı.
Next




