Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 28 haftalık ve 580 gram ağırlığında dünyaya gelen Ecrin bebek, 109 gün süren yoğun bakım tedavisinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.
İkiz bebeklerden biri olarak dünyaya gelen Ecrin, doğumda akciğerleri ve organları tam gelişmediği için uzun süre yaşam mücadelesi verdi.
Yenidoğan Yoğun Bakım ekibi; Doç. Dr. İsmail Kürşad Gökçe, Uzm. Dr. Abdülhamit Tüten, Uzm. Dr. Ahmet Akça ve deneyimli hemşirelerin özverili çalışmalarıyla Ecrin hayata tutundu.
“109 GÜNÜN SONUNDA SAĞLIKLI ŞEKİLDE TABURCU ETTİK”
Uzm. Dr. Abdülhamit Tüten, doğumdan sonra bebeğe akciğer geliştirici surfaktan tedavisi uygulandığını ve suni solunumla desteklediklerini belirterek şunları söyledi:
“Prematüre bebeklerin farklı sorunları oluyor; Ecrin de haftalarca mekanik ventilasyon cihazına bağlı yaşamak zorunda kaldı. Beslenmesi de önemli bir sorundu; anne sütü almasına rağmen damar yoluyla destekledik. Bugün, 109. günün sonunda bebeğimizi tamamen sağlıklı ve normal muayene bulgularıyla taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”
“580 GRAM DOĞAN BEBEĞİMİ 2 KİLO OLARAK KUCAĞIMA ALDIM”
Ecrin’in annesi ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Başta korku ve endişe hepsi bir aradaydı ama doktorlarıma ve hemşirelerime çok teşekkür ediyorum. Bebeğimi her gün görebildim, anne misafirhanesi ve anne uyum odalarında kalarak hem yanında oldum hem de onun için eğitim aldım. 580 gram doğan bebeğimi 2 kilo olarak kucağıma aldım ve evimize götürüyorum. Emeği geçen tüm sağlık kahramanlarımıza minnettarım.”
“BU BAŞARI HEPİMİZİN GURURUDUR”
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Gömeç ise taburcu günü yaptığı açıklamada, Ecrin’in sağlığına kavuşmasının ekip çalışmasının ve özverinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.
Başhekim Gömeç; “580 gram doğan minik Ecrin’in 109 gün sonra sağlıklı bir şekilde ailesine kavuşması, hastanemizin bilimsel gücünü, teknik donanımını ve en önemlisi insan odaklı sağlık hizmeti anlayışını bir kez daha göstermiştir. Bu süreçte büyük bir özveriyle görev yapan yenidoğan yoğun bakım ekibimize, hekimlerimize, hemşirelerimize ve Ecrin’in güçlü ailesine teşekkür ediyorum. Her biri bu başarının kahramanıdır” şeklinde konuştu.
            
            
                            
                            
                            



