Çorum’da öğrencileri bilime yönlendirmek ve bilimsel meraklarını geliştirmek amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği başladı.

Başkan Aylar, yeni birlik başkan vekilini tebrik etti
Başkan Aylar, yeni birlik başkan vekilini tebrik etti
İçeriği Görüntüle

Çorum Belediyesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle gerçekleştirilen şenlikte, öğrenciler deneylerden teknoloji uygulamalarına kadar pek çok etkinlikle buluşuyor.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR TANITILIYOR

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Merkezi’nde düzenlenen şenlik kapsamında, okullarda yürütülen bilimsel çalışmaların tanıtıldığı stantlar kuruldu. Deneyler, bilimsel atölyeler, teknoloji uygulamaları ve gökyüzü gözlemi gibi etkinlikler ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Çorum Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla şenlik alanına götürülen öğrenciler, öğretmenlerinin gözetiminde stantları gezerek deneysel çalışmaları yakından inceleme fırsatı buldu. Öğrenciler, kendileri için hazırlanan gösterilerle de eğlenceli vakit geçiriyor.

WhatsApp Image 2026-10-15 at 15.05.55.jpeg

27 ATÖLYEDE BİLİMSEL ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Çorum Bilim Merkezi Eğitmeni Sevgi Demirli, şenliğin 15 Ekim’de başladığını belirterek farklı okullardan öğrencilerin etkinliğe katıldığını söyledi.

Etkinlik alanına vatandaşları da davet eden Demirli, 16-17 Ekim tarihlerinde Çorum TSO Fuar Alanı’nda etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.

Şenlik kapsamında toplam 27 atölye çalışmasının gerçekleştirileceğini belirten Demirli, atölyelerde doğa bilimleri, teknoloji, çevre ve atık bilimleri konularının ele alınacağını kaydetti.

WhatsApp Image 2026-10-15 at 15.05.50 (2).jpeg

HALK GÜNÜNDE YETİŞKİNLER DE KATILABİLECEK

Şenliğin ilk iki gününde alanın çocuklara yönelik olacağı, üçüncü gününde ise yetişkinlerin de ziyaret edebileceği bildirildi.

Bilimsel çalışmaları yakından tanımak ve etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’ne davet edildi.

WhatsApp Image 2026-10-15 at 15.05.50.jpegWhatsApp Image 2026-10-15 at 15.05.50 (1).jpeg