Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hasat sezonunda artan yangın riskine karşı üreticilere önemli uyarılarda bulundu. Yüksek sıcaklıklar, kuru bitki örtüsü ve tarım makinelerinde oluşabilecek aşırı ısınmanın, özellikle biçerdöver ve balya makinelerinde yangın riskini önemli ölçüde artırdığı belirtildi.
İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olası yangınlara hızlı ve etkili müdahale edilebilmesi için tarım makinelerinde bazı ekipmanların mutlaka bulundurulması gerektiği vurgulandı.
MAKİNELERDE BU EKİPMANLAR MUTLAKA BULUNMALI
Yetkililer, biçerdöver ve balya makinelerinde kullanıma hazır ve periyodik bakımları yapılmış yangın tüpü, yeterli miktarda su ile su tankı, kürek, tırmık veya yangın çırpısı ve ilk yardım çantasının eksiksiz şekilde bulundurulmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
BAKIMLAR AKSATILMAMALI
Yangın riskini en aza indirmek için makine ve ekipmanların motor, egzoz sistemi, elektrik tesisatı, rulmanları ve hareketli parçalarının düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiği belirtilirken, saman, sap, toz ve yağ birikintilerinin de çalışmaya başlamadan önce mutlaka temizlenmesi istendi.
YANGINDA İLK YAPILMASI GEREKEN 112'Yİ ARAMAK
Yangın belirtisi görülmesi halinde makinenin derhal durdurulması, güvenli bir alana alınması ve vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunulması gerektiği ifade edildi.
Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Küçük bir ihmal büyük bir yangına neden olabilir. Üretimimizi, doğamızı ve geleceğimizi korumak için gerekli tedbirleri eksiksiz alalım." çağrısıyla üreticileri dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti.
Next




