Tarihi Kıyafetlerle Esnafın Ahilik Haftasını Kutladılar
Tarihi Kıyafetlerle Esnafın Ahilik Haftasını Kutladılar
İçeriği Görüntüle

Bu yıl 39’uncusu düzenlenen Ahilik Haftası programında konuşan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Ahilik geleneğinin şanlı geçmişten Cumhuriyet’e ve bugüne miras kalan önemli bir değer olduğunu söyledi.

Ahiliğin yalnızca ticaret, hizmet veya mal alışverişinden ibaret olmadığını belirten Aşgın, bu geleneğin birlik, beraberlik, helal kazanç, dürüstlük ve iş ahlakını da ifade ettiğini dile getirdi.

“AHİLİK ÖNCELİKLE VATANSEVERLİK DEMEK”

Ahilik geleneğinin temelinde vatan, bayrak ve devlet sevgisinin bulunduğunu ifade eden Aşgın, “Ahilik deyince aklımıza birlik geliyor, beraberlik geliyor, helal kazanç geliyor, dürüstlük geliyor, iş ahlakı geliyor. Bu şanlı tarihimizdeki birçok güzellikler gibi şanlı tarihimizden bugüne yansıyan birçok güzellik geliyor. Ahilik öncelikle vatanseverlik demek, ahilik, esnaflık, öncelikle her şeyden önce vatan, bayrak, devlet demek.” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde esnafın gösterdiği duruşa da değinen Aşgın, “15 Temmuz’da da aynısını yaptılar. 15 Temmuz şehitlerimizin ve binlerce gazimizin içerisinde en fazla belki de esnaflarımız var ve bugün de böyle. Allah muhafaza bugün de en uzaktan olursa, bugün de göz dike olursa önce esnaf teşkilatlarımız Allah’ın izniyle o gözü oyar, o eli kırar, öyle mi?” ifadelerini kullandı.

“ESNAFIMIZ KAZANSIN, TÜCCARIMIZ, İŞ ADAMIMIZ KAZANSIN”

Ahilik Haftası’nı kutlayan Aşgın, tüm esnaflara helal ve bereketli kazanç temennisinde bulundu.

Aşgın, “Tabii bu duygularla ben Ahilik Haftamızı yürekten gönülden kutluyorum, tebrik ediyorum. Rabb’im helalinden kazanmış, helal yerlere harcamış tüm esnafımızdan razı olsun, vefat edenlere rahmet olsun. Sağlık içerisinde olanları da sağlıklı sıhhat, afiyetli Halil İbrahim bereketi ile bol bereketli kazançlar diliyorum. Birliğimizi Rabb’im, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin.” dedi.

Savunma sanayisindeki gelişmelere de değinen Aşgın, “Esnafımız kazansın, tüccarımız, iş adamımız kazansın, daha da çok kazansın. İHA’lar, SİHA’lar, savunma sanayimizin şu an şahlanışı, bunun altında vergi var. Bunun arkasında esnafımız var. Biz onlarla gurur duyuyoruz ve gurur duymaya da devam edeceğiz. Günümüz hayır, geleceğimiz aydınlık olsun.” şeklinde konuştu.