Çorum’un Bayat ilçesinde Dere Mahallesi’nde iddialara göre kaldırım çalışması öncesinde dere kenarında bulunan ağaçların kökünden kesilmesi tepkilere neden oldu. Belediye ekipleri tarafından gerçekleştirildiği belirtilen kesim işlemi, çevrede yaşayan vatandaşların eleştirilerine yol açtı.

İddiaya göre Bayat Belediyesi’nin kaldırım çalışması yapacağı bölgede ceviz, vişne, dut, incir ve akasya ağaçları kesildi.

Ağaçların neden kökünden kesildiği, kesim öncesinde alternatiflerin değerlendirilip değerlendirilmediği ve çalışma kapsamında ağaçların korunmasına yönelik bir planlama yapılıp yapılmadığı ise merak konusu oldu.

VATANDAŞTAN SERT TEPKİ: “VİZYONSUZ YAKLAŞIMI KINIYORUM”

İlçe merkezinden Leblebi TV’ye ulaşan bir vatandaş, yaşananlara tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Ağaç katliamını şiddetle kınıyorum. Bölgede bulunan ne kadar yeşil ağaç varsa; ceviz, vişne, dut, incir ve akasya demeden hepsini kökünden kestiler. Dünyamız çölleşme tehlikesiyle karşı karşıyayken yerel yöneticilerin bu vizyonsuz yaklaşımını anlamakta güçlük çekiyorum.”

MAHALLE MUHTARLIĞININ SESSİZLİĞİ DE ELEŞTİRİLDİ

Vatandaş, Dere Mahallesi muhtarının süreçte sessiz kaldığını öne sürerek tepkisini muhtarlığa da yöneltti.

Mahalle sakinlerinin taleplerini ve ortak sorunlarını ilgili kurumlara iletmekle görevli olan muhtarın, ağaçların kesilmesi karşısında herhangi bir girişimde bulunup bulunmadığı da yanıt bekleyen sorular arasında yer aldı.

Vatandaş, muhtarın tutumuna ilişkin eleştirilerini şu sözlerle dile getirdi:

“Bu süreçte Dere Mahallesi muhtarının sessiz kalmasını da hayretle izliyorum. Mahallenin hakkını korumakla görevli olanlar, neden çıkıp da ‘Kökünden kesmeyin, budama yapın’ diyerek iki kelime laf etmez? Muhtarlığın ve yerel yöneticilerin görevi, mahallenin doğasını ve sakinlerinin hakkını korumaktır. Bu konuda sessiz kalmaları da ayrıca üzüntü verici.”

Ayşe Okçu vefat etti
Ayşe Okçu vefat etti
İçeriği Görüntüle

KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR

Bayat’ta yaşanan olayın ardından gözler belediyeye çevrildi. Ağaçların hangi gerekçeyle kesildiği, çalışmanın teknik dayanağı ve mevcut ağaçların korunması için alternatiflerin değerlendirilip değerlendirilmediği konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi