Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere, Mesire Cafe’de düzenlenen basın toplantısında ilçede uzun süredir gündemde olan içme suyu sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sungurlu Türkiye’nin Gündemine Oturacak
Sungurlu Türkiye’nin Gündemine Oturacak
İçeriği Görüntüle

122 KİLOMETRELİK HAT YENİLENDİ

Başkan Dere, Sungurlu’nun toplam 212 kilometrelik içme suyu hattının 122 kilometresinin Kasım ayı itibarıyla yenilendiğini söyledi.

İlçede su borularının yüzde 60’ının tamamlandığını belirten Dere, geriye kalan 90 kilometrelik hattın yapımına ise 2026 yılında başlanacağını açıkladı.

“KAYIP-KAÇAK ORANI %70’LERE VARAN ORANDA AZALDI”

Tamamlanan içme suyu hatlarıyla kayıp ve kaçağın büyük ölçüde önüne geçildiğini ifade eden Belediye Başkanı Dere, “Yapılan çalışmalar sayesinde kayıp-kaçak oranını yüzde 60-70’lere varan düzeyde azaltmayı başardık” dedi.

KIRANKIŞLA BARAJI BU YIL SU TUTACAK

Başkan Dere, 2007’de teklif edilen ve 2017’de yatırım programına alınan Sungurlu Kırankışla Barajı’nın halen tamamlanamadığını da hatırlattı.

Dere; aynı zamanda da Devlet Su İşleri’nin yoğun gayretiyle barajın bu yıl itibarıyla su tutmaya başlayacağını müjdeleyerek; yine DSİ tarafından içme suyu arıtma tesisinin ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

“HAFTADA 1 GÜN SU VERİLEN GÜNLERDEN BUGÜNLERE”

Geçmişte bazı mahallelere haftada yalnızca bir gün su verilebildiğini hatırlatan Başkan Dere, açılan yeni kuyular ve yenilenen boru hatlarıyla birlikte Sungurlu’nun içme suyu sorununu büyük ölçüde çözdüklerini vurguladı.

Başkan Dere; “Bugün depolarımız dolu, Sungurlu artık kaliteli içme suyuna kavuşuyor” dedi.

Muhabir: Ayşe Şişli