Kitap kültür günleri başlıyor
Kitap kültür günleri başlıyor
İçeriği Görüntüle

Alaca Halk Eğitimi Merkezi koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ projesinin ikinci uluslararası toplantısı Fransa’nın Nice kentinde gerçekleştirildi. Türkiye, Fransa, Hollanda ve Slovakya’dan proje ortakları, sürdürülebilir tarım ve yetişkin girişimciliği üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen “Aromatik Tarım Bitkileri Eğitimiyle Yetişkin Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” başlıklı Aromatic Horizons projesinin ikinci uluslararası toplantısı, 15-16 Ekim 2026 tarihlerinde Fransa’nın Nice kentinde düzenlendi.

Alaca Halk Eğitimi Merkezi koordinatörlüğünde yürütülen proje; tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesini, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasını, yetişkinlerin girişimcilik becerilerinin geliştirilmesini ve dijital öğrenme olanaklarının artırılmasını hedefliyor.

Aromatik bitkilerden girişimciliğe uzanan öğrenme deneyimi

Toplantıda proje ortakları, bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirerek gelecek dönemde yapılması planlanan faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Program kapsamında gerçekleştirilen botanik bahçesi ziyaretinde bitki çeşitliliği ve aromatik bitkilerin doğal yetişme ortamları yerinde incelendi. Ayrıca aromatik bitkilerin farklı kullanım alanlarını ve katma değerli ürünlere dönüştürülme süreçlerini tanımak amacıyla bitkilerle bağlantılı bir parfüm mağazası ziyaret edildi.

Bu ziyaretler sayesinde doğal kaynakların değerlendirilmesi, ürün geliştirme ve girişimcilik arasındaki ilişki uygulamalı bir öğrenme deneyimiyle ele alındı.

Programın sonunda proje katılımcıları, sertifikalarını Proje Koordinatörü ve Alaca Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Aynur Ertürk ile kurum müdürü Nihat Haluk Uğraş’tan aldı. Böylece uluslararası iş birliği ve ortak öğrenme sürecinde önemli bir aşama daha tamamlandı.

Muhabir: Haber Merkezi