Araç trafiğini düzenlemek ve güvenliğini artırmak amacıyla başlatılan uygulama, sokaklarda yayaların kaldırım hakkını elinden aldı.

Görünce Şaşıracaksınız! 2800 Yıllık Orak Osmanlı Orağıyla Yan Yana
Görünce Şaşıracaksınız! 2800 Yıllık Orak Osmanlı Orağıyla Yan Yana
İçeriği Görüntüle

Belediye tarafından yapılan çizgi çalışmasıyla gidiş yönleri netleştirildi, park alanları belirlendi. Ancak uygulamanın geldiği noktada, kaldırımların bir bölümü araç park alanı olarak işaretlendi. Sürücüler de belediyenin bu çizimlerine uyarak araçlarını kaldırımlara park etmeye başladı.

Bu durum, özellikle dar sokaklarda yayaların geçişini imkânsız hale getirdi. İhbar hattımıza ulaşan mahalle sakinleri, “Yayalar uçarak mı geçsin?” diyerek belediyeye tepki gösterdi.

Vatandaşlar, kaldırımın adeta araçlara tahsis edildiğini belirterek, yaya güvenliğinin hiçe sayıldığını ve durumun acilen düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

Çocuklu aileler, yaşlılar ve engelli bireyler için büyük risk oluşturan bu uygulamanın, kamu hizmeti adı altında mağduriyet yarattığını dile getiren vatandaşlar, belediyeye çağrıda bulundu: “Kaldırımlar yayalarındır, hatadan dönülmeli.”

Muhabir: Haber Merkezi