Yeniden Refah Partisi Çorum Belediye Meclis Üyesi Kadir Boruç, benzin fiyatlarının 78 TL’yi, motorin fiyatlarının ise 90 TL’yi aşmasına tepki gösterdi.

Boruç, akaryakıttaki artışların yalnızca araç sahiplerini değil, toplumun tamamını etkilediğini belirterek, “Vatandaşımız artık aracına yakıt koyarken iki kez düşünür hale geldi” dedi.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son artışlarla birlikte benzin litre fiyatı 78 TL’yi, motorin litre fiyatı ise 90 TL’yi aştı.

Fiyat artışlarının vatandaşın bütçesi üzerindeki yükünü artırdığını belirten Yeniden Refah Partisi Çorum Belediye Meclis Üyesi Kadir Boruç, akaryakıt fiyatlarının ulaşımdan gıdaya kadar birçok alanda doğrudan ve dolaylı olarak maliyetleri yükselttiğine dikkat çekti.

“BU SADECE AKARYAKIT ZAMMI DEĞİL”

Boruç yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Benzinin 78 TL’yi, motorinin ise 90 TL’yi aşması vatandaşımız açısından kabul edilmesi giderek zorlaşan bir tablo ortaya çıkarmıştır. Bugün vatandaşımız sadece aracının deposunu doldurmanın maliyetini düşünmüyor. Akaryakıta gelen her zam; taşımacılık maliyetlerini, esnafın giderlerini, çiftçinin üretim maliyetlerini ve dolayısıyla marketteki ürünlerin fiyatlarını da etkiliyor.”

Akaryakıt fiyatlarındaki artışların vatandaşın alım gücü üzerindeki baskıyı artırdığını belirten Boruç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye Ekonomisinde Yeni Dönem! 2027-2029 Ovp Pazar Günü Açıklanıyor
Türkiye Ekonomisinde Yeni Dönem! 2027-2029 Ovp Pazar Günü Açıklanıyor
İçeriği Görüntüle

“Vatandaşımızın maaşı aynı hızla artmazken temel giderleri sürekli yükseliyor. Akaryakıt artık günlük hayatın en büyük gider kalemlerinden biri haline geldi. İnsanlar işe gidip gelirken, çocuklarını okula götürürken, hastaneye giderken dahi yakıt maliyetini hesaplamak zorunda kalıyor.”

Boruç, vatandaşın üzerindeki ekonomik yükün azaltılması gerektiğini belirterek, akaryakıt fiyatlarının üzerindeki maliyetlerin ve vergilerin yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

“ÇÖZÜM ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”

Yeniden Refah Partisi olarak vatandaşın ekonomik sorunlarını her platformda dile getirmeye devam edeceklerini belirten Kadir Boruç:

“Bizim görevimiz vatandaşımızın yaşadığı sıkıntıları görmezden gelmek değil, bunları gündeme taşımaktır. İnsanımızın artık nefes almaya ihtiyacı var. Akaryakıt fiyatları başta olmak üzere temel ihtiyaçlardaki artışların vatandaşımız üzerindeki yükünü azaltacak adımların bir an önce atılması gerekiyor. Vatandaşımızın alım gücünü korumak ve hayat pahalılığıyla mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur.”

Boruç, “Vatandaşımızın cebini doğrudan ilgilendiren her konuda konuşmaya, sorunları gündeme getirmeye ve çözüm önerilerimizi paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Bülten