Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından, Bakanlığın Hasat Öncesi Pestisit Denetimi ve İl Numune Alma Programı kapsamında il genelinde denetimler aralıksız sürdürülüyor.
Özellikle hıyar, domates, ıspanak, mantar ve marul gibi ürünlerde, açıkta ve örtü altında yapılan birincil üretim alanlarında numune alımları ve kontroller titizlikle devam ediyor.

Yapılan denetimlerde üreticilere; Bitkisel üretimde kullanılan pestisitlerin doğru kullanımı, Reçeteli ilaç uygulamaları, İlaçlama ve hasat arası bekleme sürelerine dikkat edilmesi konularında bilgilendirme ve uyarılarda bulunuluyor.

"ÜRÜN KALİTESİNİ DÜŞÜREN UYGULAMALARDAN KAÇINILMALI"
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada üreticilerin hasat öncesi tarımsal faaliyetlerinde mevzuata uygun hareket etmelerinin büyük önem taşıdığı belirtildi. Bilinçsiz ilaçlama ve gübrelemenin hem ürün kalitesini düşürdüğü hem de insan sağlığına zarar verebilecek sonuçlar doğurduğunun anlatıldığı açıklamada Denetimlerin yoğun bir şekilde devam ettiği vurgulandı. Yetkililer, özellikle hasat ile ilaçlama arasındaki süreye dikkat edilmesi, sadece ürüne ruhsatlı pestisitlerin reçeteli olarak kullanılması ve reçetesiz zirai ilaç kullanımından kesinlikle kaçınılması gerektiğini anlattı. Açıklamada Ayrıca üretimde izlenebilirliğin sağlanması ve kayıtlı üretimin zorunlu olduğu da hatırlatıldı.

Next

