Arca Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Samsunspor’u deplasmanda 5-1 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, çok zor bir deplasmandan farklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Uçar, özellikle adam adama baskıdan çıkış planlarının başarıya ulaştığını vurguladı.
Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında deplasmanda Samsunspor’u 5-1 mağlup eden Arca Çorum FK’da Teknik Direktör Uğur Uçar, karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu.
Yeni 19 Mayıs Stadı’nda oynanan mücadelede iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirten Uçar, alınan farklı galibiyetten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
“ÇOK ZOR BİR DEPLASMANDAN FARKLI GALİBİYET ALDIK”
Samsunspor’un güçlü bir takım olduğuna dikkat çeken Uçar, karşılaşmayla ilgili şunları söyledi:
“Çok zor bir deplasmandan güzel, farklı bir galibiyet aldık. Onun için mutluyuz. Samsunspor karşısında adam adama baskılarından çıktıktan sonra geniş alanlar bulacağımızı biliyorduk. Bunu özellikle ilk yarı çok iyi değerlendirdik.”
İkinci yarıda skorun avantajını kullanarak oyunun kontrolünü rakibe bıraktıklarını belirten Uçar, Samsunspor’un baskısını artırmasının ardından yaptıkları hamlelerin karşılığını aldıklarını söyledi.
“İkinci yarı, skor yakaladıktan sonra biraz Samsun’a topu bıraktık. Samsunspor çok üstümüze gelmeye başlayınca hamleler yaptık. Ondan sonra da iki gol bulduk. Oyuncularıma emekleri için teşekkür ediyorum.”
“HAFTAYA ALANYA MAÇINA HAZIRLANACAĞIZ”
Farklı galibiyete rağmen Samsunspor karşısında verilen bazı pozisyonların kendisini memnun etmediğini belirten Uçar, milli araya 3 puanla girmek istediklerini söyledi.
“Bu maçı geride bırakacağız. Haftaya Alanya maçına hazırlanacağız. Milli araya 3 puanla girmek istiyoruz.”
“FARK DAHA FAZLA AÇILABİLİRDİ”
Takımının hem savunma hem de hücum planını iyi uyguladığını ifade eden Uçar, karşılaşmada daha fazla gol fırsatı da yakaladıklarını dile getirdi.
“Güzel bir oyun oynadık. Pozisyon vermemize rağmen girdiğimiz pozisyonlar da var. Fark daha fazla açılabilirdi.”
“GERİDEN OYUN KURMAYA ÇOK ÇALIŞTIK”
Samsunspor’un adam adama baskısını kırmak için hafta boyunca özel çalışmalar yaptıklarını anlatan Uçar, farklı galibiyetin hazırlanan planın bir sonucu olduğunu söyledi.
“Bu hafta özellikle geriden oyun kurmakla ilgili çok çalıştık. Bunun meyvesini yedik diyebilirim. Samsunspor karşısında çok adam adama baskı yaptık. Geniş alanlar bulduk ve bunları da çok iyi değerlendirdik.”
“DURAN TOPTAN YİNE GOL YEDİK, BU BENİ ÜZÜYOR”
Takımının duran toplardaki savunmasına da dikkat çeken Uçar, bu konuda daha fazla çalışmaları gerektiğini belirtti.
“Yine duran toptan gol yedik. Bu beni çok üzüyor. Bunun üstüne biraz daha fazla çalışacağız.”
Arca Çorum FK, Samsunspor karşısında aldığı 5-1’lik galibiyetle puanını 7’ye yükseltirken, ligin 6. haftasında sahasında Corendon Alanyaspor’u konuk edecek.
Next



