Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulacak “Terörsüz Türkiye” Komisyonu’na parti olarak katılacaklarını duyurdu.
Erbakan, açıklamasında komisyona ilişkin ciddi endişelerinin devam ettiğini belirtirken, nitelikli çoğunluk şartı ve 1 üyeliğin kritik önemi sebebiyle sürece katılım kararı aldıklarını ifade etti.
Partiye, 25 Temmuz 2025 tarihli resmi yazı ile Komisyon’a 1 üyeyle katılabileceklerinin bildirildiğini söyleyen Erbakan, açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:
“Süreç, Devlet tarafından değil, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan çağrıya terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın olumlu yanıt vermesiyle başlatılmıştır. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere Devlet uzun süre tepkisiz ve sessiz kalmış, tavır almamıştır.
Terörist Abdullah Öcalan için 25 yıl tutuklu kalan mahkumlara tanınan umut hakkından yararlanma çağrıları yapılmış, müebbete mahkum birçok teröristin cezaevlerinden tahliyesi sağlanmıştır.
ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK TALEBİ KABUL EDİLEMEZ
Terör örgütü şartsız silah bırakacak açıklamalarına rağmen, temsili silah yakma seremonisinin ardından dağ kadroları TBMM’den kanun yoluyla yasal güvence talep etmiş, terörist Öcalan için de özgürlük istemiştir. Bu ise asla kabul edilemez bir taleptir.
PKK’NIN SİLAH BIRAKMASI GÖSTERMELİK
PKK, Abdullah Öcalan’ın kurduğu tek örgüt değildir. İran’da PJAK, Irak’ta PÇDK, Suriye’de PYD/YPG, çatı örgüt KCK silahlı varlığını koruduğu ve bulundukları ülkelerde terörist faaliyetlerini sürdürdüğü müddetçe, tek başına PKK’nın “silah bırakması” kısa vadeli göstermelik bir taktik adım olmaktan öte anlam ifade etmeyecektir.
TUTMAYAN OYUNLAR SURİYE ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLMEK İSTENİYOR
Aylardır seslendirdiğimiz bu itirazlar çerçevesinde, Suriye’de ABD tarafından eğitilip donatılan YPG’nin silah bırakmayı açıkça reddediyor olması da haklılığımızı teyit eden gelişmelerdir.
ABD ve İsrail gerekse PYD/YPG bölgeyi terörle dizayn etme hedefinden vazgeçmiş değildir.
Türkiye üzerinde oynanan oyunlarla tutmayan hesaplar Suriye üzerinden hayata geçirilmek istenmektedir. Suriye’nin dış güçler ve terör örgütü marifetiyle parçalanmasını takiben hedef ülke yine Türkiye olacaktır.
ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİN RIZASININ ALINMAMASI KABUL EDİLEMEZ
PKK terörü ile mücadelede ve terörün kent merkezlerinde, yol güzergahlarında gerçekleştirdiği sayısız bombalı saldırılarda on binlerce asker, polis, korucu ve vatandaşımız şehit olmuştur. Bu meselede doğrudan taraf olan şehitlerimizin yakınları ile gazilerimizin, teröristlere hürriyet ve siyaset yolunu açacak bu süreçle ilgili rızalarının alınmaması kabul edilebilir bir durum değildir.
SÜRECE DAİR KAYGILARIMIZ SÜRÜYOR
Hukuk ve huzur maddi ve manevi kalkınmanın temelidir gerçeğinden hareketle, ‘Terörsüz Türkiye’ düşüncesini elbette ki başından itibaren destekliyoruz. Ancak, siyasal ve toplumsal muhalefetin muhatap alınmamasından, tasarımın kapalı kapılar ardında yapılmasından dolayı da kaygılarımızı muhafaza ediyoruz.
Tüm kaygı ve itirazlarımıza rağmen, 1 üyeliğin, nitelikli çoğunluk aranacak oylamalarda hayra motor, şerre fren olma ihtimalini, ve bununla birlikte aylardır Devlet’ten alamadığımız bilgiyi Komisyon’da alıp milletimizi aydınlatabileceğimiz gerçeğini dikkate alarak Komisyon çalışmalarına katılıyoruz.
Komisyon çalışmalarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diler, başta PKK olmak üzere tüm ihanet odaklarının kökünün kurutulmasına vesile olmasını temenni ederiz.
Yeniden Refah Partisi olarak komisyon üyemiz İstanbul Milletvekilimiz Sn. Doğan Bekin’dir.