Çorum’da İsmailağa Cemaatine yakınlıklarıyla bilinen ve kendilerini “tebliğci” olarak tanımlayan bir grup, tekel bayilerini ziyaret ederek işletme sahiplerinden tövbe etmelerini ve farklı bir iş koluna yönelmelerini istedi.
Edinilen bilgilere göre, Çorum’un Osmancık ilçesinde bir tekel bayisine giden tebliğciler, işletme sahipleriyle birebir görüşmeler yaparak mevcut işin bırakılması gerektiğini dile getirdi. Tebliğciler, ziyaret sırasında tekel bayisi içinde dua etti.
Ziyaret edilen işletmelerden birinin sahibi Cem B.’nin, tebliğcilere verdiği yanıt dikkat çekti.
Cem B.’nin, “Bizim işletmemizin gelirinin dörtte üçü vergi olarak devlete gidiyor. Bu nedenle hayırlı bir iş yaptığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandığı öğrenildi.
Öte yandan tebliğcilerin ziyaret ettiği işletmelerden birinde, yazı tahtasında yer alan “Alkollü telefon kullanmak tehlikeli ve yasaktır” ifadesi de dikkat çeken bir diğer detay oldu.

Next




