Tarım ve Orman İl Müdürü Hasan Taş beraberinde İl Müdür Yardımcısı Bayram Rıdvan Dikici ile birlikte Çorum Merkez Kultak Köyü'nde gerçekleştirilen safran dikimini yerinde inceledi.
Ziyaret kapsamında üreticilerle bir araya gelen İl Müdürü Taş ve İl Müdür Yardımcısı Dikici, üretim süreci hakkında bilgi alarak çiftçilerle sohbet etti.
Safranın ilaç sektöründe kullanıldığı gibi boyamada ve baharat olarak kullanıldığına dikkat çeken Tarım ve Orman İl Müdürü Taş, özellikle bazı ülkelerde Safranlı yemeklere büyük önem verildiğini kaydederek safran üretiminin Çorum’da yeni bir gelir kapısı haline gelebileceğini vurguladı.
Taş, Safranın Çorumda yaygınlaştırılması ve üreticilere yeni gelir kaynakları kazandırılması yönündeki çalışmaların devam ettiği belirtildi.