2026 da Resmi Tatil Kaç Gün ?
2026 da Resmi Tatil Kaç Gün ?
İçeriği Görüntüle

Çorum’da öğle saatlerine yaklaşılmasına rağmen siftah edemediklerini belirten esnaf, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e vergi cezaları nedeniyle tepki gösterdi.

Çorum’da esnaflık yapan Murat Kırçı, Merkez’de bulunan Arasta da öğle saatlerine yaklaşılmasına rağmen siftah edilmediğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenen Kırçı, Cumartesi günü bile vergi dairesinden memur gönderilerek esnafa fiş kesmediği gerekçesiyle ceza yazıldığını aktararak, Bakan Şimşek’e; “Önce dönün de ekonomiyi nasıl yönettiğinize bakın, ondan sonra esnafla uğraşın” dedi.

Esnafın zor durumda olduğuna dikkat çeken Kırçı, ““Evet değerli büyüklerim, değerli Cumhurbaşkanım, değerli maliye bakanım, değerli diğer diğer bakanlarım, şu anda Çorum’un en merkezi noktasındayız. Saat kulesini alalım buradan. Saat kulesi civarındayız. En merkezi noktadayız. Şu anda esnafın çoğu siftah dahi edemedi. Döneri göster, daha duruyor öylece daha duruyor, hiç bıçak değmemiş. Bak sokağa bak sokağa. Ama sayın Mehmet Şimşek, Cumartesi günleri bile maliye vergi dairesinden bile memur gönderiyorsun incelemeye. Ya siftah var mı ben fiş keseceğim. Fiş kesmedi diye ceza yazıyorsunuz. Bana yazılmadı da yazıldıklarını biliyorum. Fiş kesmedi, siftah etmemişim saat 12’ye bak, saat kulesinin saatini göster bak, saat 12’ye 25 var. 12’ye 25 var vatandaş siftah etmemiş. Önce dönünde ekonomiyi nasıl yönettiğinize bakın ondan sonra esnafla uğraşın. Esnaf dükkan kirasını mı ödeyecek daha siftah edemedi? “şeklinde ifadelerde bulundu.

Muhabir: Bülent Özkömürcü