İl Genel Meclisi Toplantısına katılan Safi Holding Çorum Şeker Fabrikası Merkez Bölge Müdürü Kerim Küçük, kuraklığa karşı alınacak önlemle ilgili Obruk Barajı’ndan su alınması önerisinde bulundu.

Toplantıya katılan Safi Holding Çorum Şeker Fabrikası Merkez Bölge Müdürü Kerim Küçük, Çorum’da azalan su kaynaklarına dikkat çekerek, üretimin durmaması için barajların kaynaklarının olduğunu ve Obruk Barajı’ndan günlük 1 ya da 2 saatlik bir takviye yapılması durumunda hem Kızılırmak’ın etkilenmeyeceğini hem de diğer barajların peyderpey dolacağını belirtti.

Çorum'da 1. Uluslararası Alevilik Çalışmaları Kongresi Başladı
Çorum'da 1. Uluslararası Alevilik Çalışmaları Kongresi Başladı
İçeriği Görüntüle

Küçük, yer altı kaynaklarının da son 3 yıldır ağır bir şekilde kullanıldığına dikkat çekerek, gün be gün azaldığını su kaynaklarının tükenmeye başladığını ve 5 yıl içinde tarımın gittikçe küçülmeye başlayacağını söyledi.

Muhabir: Haber Merkezi