Oğuzhan Kaya yaptığı açıklamada, Peygamber Efendimize yapılan bu saldırının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, "Mizah maskesi ardına saklanarak Peygamber Efendimize (S.A.V) yönelik gerçekleştirilen ahlaksız ve provokatif saldırıyı en ağır şekilde kınıyorum. Yapılanın ne basın özgürlüğü, ne de ifade özgürlüğü ile asla bir alakası olamaz. Bu olsa olsa hadsizlik ahlaksızlık ve küstahlık olur" dedi.
"BU BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL DİN DÜŞMANLIĞIDIR"
Mizah dergisi kisvesi altında, Müslümanların inancına en mukaddes ismi Peygamberi Hazreti Muhammed’e (s.a.v.) yönelik yapılan saygısızlığı en güçlü şekilde kınadığını ifade eden Milletvekili Kaya, "Bu hadsizliğin adı ne ifade özgürlüğüdür ne de basın özgürlüğü; bu apaçık bir din düşmanlığı ve provokasyondur" ifadelerini kullandı.
Kaya, Bu alçakça saldırının faillerinin hukuk önünde hesap vereceğini kaydederek, "Kutsalımıza uzanan hiçbir kirli emel karşılıksız kalmayacaktır. Milletimizin imanına, mukaddesatına, peygamber sevgisine saldıranlar karşılarında her zaman bu iradeyi bulacaktır" dedi.