Törende yapılan konuşmalarda Çorum’un süt üretimindeki hızlı yükselişi ve sağlanan desteklerin sonuçları dikkat çekti.

Milletvekili Ahlatcı, “Çorum olarak 10 ilin içinde yer aldığımız süt havzasında üretimimizi hızla artırıyoruz. Yıllık süt üretimimizi 20.000 tondan 50.000 tona çıkararak büyük bir başarıya imza attık. Bu başarı; üreticimizin gayreti, devletimizin destekleri ve kurumlarımızın uyumlu çalışmasıyla mümkün oldu,” dedi.

Whatsapp Image 2025 06 02 At 20.24.29

Ahlatcı, özellikle Ziraat Bankası’nın faiz indirimli kredileri, DOKAP ve TKDK desteklerinin üretim kapasitesine ciddi katkı sağladığını vurguladı.

Tahtasız: “Köy Yolları İçin Somut Program Açıklansın”
Tahtasız: “Köy Yolları İçin Somut Program Açıklansın”
İçeriği Görüntüle

Öne çıkan yatırımlar arasında şunlar yer aldı:

• DOKAP destekleriyle 2023 yılından bu yana 57 adet süt soğutma tankı alımı

• 6 sıralı silaj biçme makinesi yatırımı

• TMR yem ünitesi ve süt analiz cihazlarının kurulumu

• TKDK destekleriyle alınan süt tankerleri, transit araçlar ve ileri teknoloji ekipmanlar

Milletvekili Ahlatcı, “Bu önemli gelişmelerin öncüsü olan DOKAP Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tüm üreticilerimizin 1 Haziran Dünya Süt Günü’nü kutluyor, bereketli kazançlar diliyorum,” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2025 06 02 At 20.24.31

Muhabir: Ahmet Temelci