Kırkdilim Tünellerinde Taşyapı İnşaat bünyesinde çalışan kamyon, hafriyat ve inşaat şoförleri 2024 yılı Haziran ayında maaşlarına yapılan zamların geri çekildiğini iddia ederek greve başladı.

Yaklaşık 40 işçinin grev yaptığı Kırkdilim Tünellerinde kamyon, hafriyat ve inşaat şoförlerinin maaşlarının 2024 yılında 29 bin TL’den 36 bin ile 38 bin arasında değişen rakamlara yükseltildiği öğrenildi.

Özel İdarenin 2026 Yılı Bütçesi 2 Milyar 398 Milyon 350 Bin Lira Oldu
Özel İdarenin 2026 Yılı Bütçesi 2 Milyar 398 Milyon 350 Bin Lira Oldu
İçeriği Görüntüle

Maaşlarını 2 ay zamlı alan şoförlerin, daha sonra maaşlarına yapılan zamlar kesildi. Yapılan zammın geri çekilmesine tepki gösteren şoförler, 2025 yılında da zam oranlarının ne olacağının belli olmadığını belirterek duruma tepki göstermek amacıyla greve gitti.

Geriye dönük haklarının verilmesini mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen şoförler, seslerini duyurmak üzere grev başlattı.

Muhabir: Haber Merkezi