AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Kaya, mesajında Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi resmen başlattığı tarihi adımın 107. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu toprakların büyük fedakârlıklarla vatan haline getirildiğini vurgulayan Kaya, ecdadı rahmet ve minnetle andığını söyledi.

19 Mayıs’ın, Türk milletinin esareti kabul etmeyen duruşunun simgesi olduğunu dile getiren Kaya, “19 Mayıs, Cumhuriyetimizin kuruluş müjdesi, milletimizin istiklalinin umut ışığı olmuştur.” dedi.

Gençlerin Türkiye’nin geleceğindeki rolüne dikkat çeken Kaya, bağımsızlık meşalesinin aradan geçen yıllara rağmen yol göstermeye devam ettiğini belirterek, milli birlik ve beraberlik ruhuna sahip gençliğin güçlü Türkiye’nin en büyük teminatı olduğunu kaydetti.

Kaya mesajında, “Malazgirt’ten İstanbul’un fethine, Çanakkale’den 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan milli mücadeleye kadar verilen onurlu mücadelelerin gençlerimiz tarafından yaşatılacağına inanıyoruz. Ülkemizin umudu olan gençlerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Mesajının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle andığını belirten Kaya, tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Yeniden Refah Partili Boruç’tan Hakem Tepkisi: “Bir Şehrin Emeğiyle Oynanamaz”
Yeniden Refah Partili Boruç’tan Hakem Tepkisi: “Bir Şehrin Emeğiyle Oynanamaz”
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Haber Merkezi