Kargı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından, ilçe sınırları içerisinde bulunan Kızılırmak Nehri’nde yapılan kontroller sırasında elektrikle balık avlandığı tespit edildi.

Denetimlerin Drone, fotokapan ve gece görüş ekipmanları ile desteklendiğinin belirtildiği açıklamada yapılan kontroller sonucunda; 2 adet akü, ultrasonic inverter, kepçe ve çeşitli av araçları ele geçirildiği belirtildi.

Yakalanan balıkların canlı oldukları için doğal yaşam alanlarına geri bırakıldığının ifade edildiği açıklamada sorumlu kişiler hakkında idari yaptırım uygulanmak üzere gerekli işlemlerin başlatıldığı kaydedildi.

Kerebi Gazi Yurdu'nda Neşet Ertaş Rüzgarı Esti!
Kerebi Gazi Yurdu'nda Neşet Ertaş Rüzgarı Esti!
İçeriği Görüntüle

Açıklamada; Olağan dışı bir durumla karşılaşılması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bilgi verilmesi istendi.

2-724

Muhabir: Haber Merkezi