Gazi Caddesi’nin asfaltlama çalışmalarının bugün itibariyle başlaması nedeniyle cadde araç trafiğine kapatıldı
Şehrin en önemli ulaşım akslarından olan Gazi Caddesi, iki etap halinde yenilenerek modern ve konforlu bir görünüme kavuşturulacak.
Çorum Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Daha önce gerçekleştirilen alt yapı çalışmasıyla YEDAŞ, Türk Telekom ve Çorum Belediyesi’nin caddedeki yer altı sistemleri yenilenmişti. Şimdi de üstyapı çalışmalarıyla cadde baştan sona modern bir görünüme kavuşturulacak.
Yol yenileme çalışmalarının ilk etabı, Saat Kulesi ile Valilik Kavşağı arasında gerçekleştirilecek. Çalışmalar nedeniyle bu güzergâh, saat 05.30 itibarıyla trafiğe kapatıldı. Belediyeye ait araçlar mevcut asfaltın sökülmesine başlarken yolun bir tarafının asfaltlanmasının ardından diğer şeritte çalışmalar başlayacak. İlk etapta mevcut asfaltın kazısı yapılacak, ardından yolun tamamında yeni asfalt serimi gerçekleştirilecek.
İlk etabın tamamlanarak yeniden trafiğe açılmasının ardından ikinci etap çalışmaları başlayacak. İkinci etapta ise Valilik Kavşağı ile Meslek Yüksekokulu arasındaki bölüm yenilenecek.
Toplamda yaklaşık 1.600 metre uzunluğundaki güzergâhın tamamen yenilenmesiyle birlikte Gazi Caddesi, daha konforlu ve estetik bir yapıya kavuşacak.



Next



