Çorum Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Arslan, 1 dakikalık kısa filme harcanan 4.4 milyon liranın tartışma konusu olması üzerine basın açıklaması yaparak gelir ve gider kalemleri hakkında bilgi verdi.

1 DAKİKALIK FİLMİN ÇEKİMİ 17 SAAT SÜRDÜ

Başıboş Sokak Köpeği Dehşeti Başıboş Sokak Köpeği Dehşeti

Ömer Arslan, 160 kişilik oyuncu kadrosu ile 17 saat süren ve çekimleri Ankara’daki Kurtuluş Müzesi’nde tamamlanan film için sponsorlar aracılığı ile 4.4 milyon TL bütçe ayarlandığını belirtti. 

Arslan, “Herkes yapamaz III” projesinin toplam gelir bütçesi 4,4 Milyon TL’dir. Gelir bütçesinin 2,4 Milyon TL’si Türkiye Halk Bankası A.Ş, 1 Milyon TL’si Çorum Belediyesi, 500 bin TL’si Çorum İl Özel İdaresi, 500 Bin TL’si Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aittir.  Gider bütçesi de 4,4 Milyon TL’dir. Filmin çekimini üstlenen yüklenici firmaya 3,6 Milyon TL, reklam bedeli olarak TRT’ye 288 Bin TL, sosyal medyada (facebook, instagram, youtube kanallarında) Türkiye çapında yapılan sponsorlu paylaşım giderleri, billboard, raket, megaligth baskı ücretleri ve fenomen sosyal medya hesaplarında paylaşım bedeli olarak toplam 512 bin TL ödenmiştir” dedi.

BAS BAS PARALARI ELLERE…

Ömer Arslan’ın açıklamasına karşı çıkan Çorum Basın Derneği Başkanı Erkan Karaca, yapımcı firmaya 3.6 milyon lira ödendiğine dikkati çekerek, bu paranın 10’da 1 fiyatına çekimlerin çok daha rahat yapılabileceğini kaydetti. Sosyal medya ve sponsorlu paylaşımlar için 512 bin lira ödemenin yapıldığının ileri sürüldüğünü ifade eden Karaca, “Çorum basını neden unutuldu? Çorum ile ilgili kısa film çekiyorsunuz, Çorum basını her türlü yanınızda oluyor, sizlere her konuda destek oluyor, tüm yayınlarını, duyurularını Çorumluluk sevdası uğruna ücretsiz yapıyor ama sizler başka firmalara, başka sosyal medya hesaplarına ödeme yapıyorsunuz? Çorum basın mensupları da ayakta kalmanın, evine ekmek götürmenin çabasında. Bu ödemeler yapılırken Çorum basını niçin dışlandı? Hani Çorumluyduk, birbirimizden sorumluyduk. Çorumluya yok, bas bas paraları ellere” diye konuştu.

Karaca, kısa film çekimi sırasında ve tanıtım giderlerinde ödemelerin kimlere, ne kadar yapıldığının faturalarıyla birlikte açıklanmasını istedi.

Karaca, bu kadar harcama yapılmasına ve emek verilmesine rağmen, kısa filmin ses getirmediğini, amacına ulaşmadığını dile getirerek, bundan sonra daha etkili çalışmalar yapılmasını tavsiye etti.

Editör: Ahmet Temelci