CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in partisinden ayrılarak yeni bir siyasi parti kuracaklarını açıklaması, Türkiye siyasetinde olduğu kadar Çorum'da da gündemin ilk sıralarına yerleşti.
Açıklamanın ardından yeni oluşuma katılması beklenen isimler konuşulurken, gözler bu kez Çorum'daki CHP'li belediye başkanlarına çevrildi.
Yeni partiye katılması beklenen isimlerin yer aldığı listede, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız'ın da bulunduğu öne sürüldü. Bu gelişme, Çorum siyasetinde yeni döneme ilişkin değerlendirmeleri beraberinde getirdi.
İL BAŞKANI SOLMAZ'DAN DİKKAT ÇEKEN MESAJ
CHP Çorum İl Başkanı Dinçer Solmaz da yaptığı paylaşımda, "Yolumuzu milletle belirledik, birlikte başaracağız." ifadelerini kullandı.
Söz konusu açıklama, siyasi kulislerde yeni partiye yönelik bir mesaj olarak yorumlandı.
GÖZLER ÜÇ CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINDA
Yaşanan gelişmelerin ardından kamuoyunun dikkati, Çorum'da CHP'den seçilen belediye başkanlarına çevrildi.
31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den belediye başkanı seçilen Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, Oğuzlar Belediye Başkanı Mustafa Cebeci ve Kargı Belediye Başkanı Hamit Dereli'nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.
Söz konusu belediye başkanlarının yeni siyasi oluşuma katılıp katılmayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, önümüzdeki günlerde yapılacak değerlendirmeler ve açıklamaların Çorum siyasetinde yakından takip edilmesi bekleniyor.
Next



