Çorum İl Genel Meclisi’nin ekim ayı 3. oturumu Duran Bıyık başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Bakarsan Bağ Olur Projesi” de görüşüldü. Proje ile atıl bağ alanlarının yeniden tarıma kazandırılması, bağcılık potansiyelinin geliştirilmesi ve üretim alanlarının artırılması hedefleniyor.

Proje kapsamında ayrıca tarımsal çeşitliliğin geliştirilmesi, üretici gelirlerinin yükseltilmesi ve kırsal alanda yeni iş imkanlarının oluşturulması amaçlanıyor.

Görüşmede, proje kapsamında Çorum İl Özel İdaresi’nin 390 bin lira, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) ise 1 milyon 170 bin lira katkı sağlaması öngörüldü. Projenin toplam maliyeti 1 milyon 560 bin lira olarak belirlendi.

Sebzeci esnafından Hacı Arif Özkömürcü vefat etti
Sebzeci esnafından Hacı Arif Özkömürcü vefat etti
İçeriği Görüntüle

“Bakarsan Bağ Olur Projesi” kapsamında Çorum İl Özel İdaresi’nin projeye ortak olması İl Genel Meclisi’nde yapılan görüşmenin ardından oy birliğiyle kabul edildi.