Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 0-18 Yaş Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nde kalan çocukların yaz tatillerini verimli geçirmeleri, farklı illeri ve farklı kültürleri yerinde görmeleri, sosyal ve kültürel gelişimlerini güçlendirmek amacıyla gezi etkinliği gerçekleştirildi.
Bakanlığın Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce organize edilen iller arası kültür gezileri kapsamında Çorum; Malatya ili ile eşleştirildi.
Gerçekleştirilen kültür gezisi kapsamında çocukların; Kent merkezi Kernek Şelalesi, Sanat Sokağı, Fotoğraf Makinesi Müzesi, Orduzu parkı, Kültür Evi Müzesi, Aslantepe Höyüğü, Tohma Kanyonu, Somuncu Baba Türbesi, Levent Vadisi, Sultansuyu at yetiştiriciliği, Divriği Ulucami ve Sivas Çifte Minare gibi manevi ve kültürel değerleri görmeleri sağlandı.

Next


