Güngör, yaptığı açıklamada kadın cinayetlerinin görmezden gelindiğini ve her geçen gün daha da vahşileştiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Kadın Kolları olarak, görmezden gelinen, göz göre göre yaşanan tüm kadın cinayetlerine karşı sesimizi yükseltmek, tüm kadınların hayatlarına sahip çıkmak isteyen kadınlar olarak hep birlikteyiz. Kadınlar öldürülürken susanlara, kadın cinayetlerini yok sayanların karşısındayız.”
“SALİHA GÖZ GÖRE GÖRE KATLEDİLDİ”
Güngör, TBMM çatısı altında çalışan bir kadının koruma kararına rağmen öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Saliha Akkaş, hakkında koruma kararı olmasına rağmen boşanmak istediği erkek tarafından vahşice katledildi. Bu, göz göre göre gelen bir cinayetti. Dün Saliha’yı, önceki gün Sinem’i, ondan önce Ayşe’yi kaybettik. Sadece Temmuz ayında 31 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 30 kadın ise şüpheli şekilde hayatını kaybetti” dedi.
“KADINLARI KORUYAMAYANLAR SANDIKTA HESAP VERECEK”
Kadınların yaşam mücadelesinin siyasi tercihlerin gölgesinde kaldığını ifade eden Özlem Güngör, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Kadınların çığlıklarının, iktidarın kalın duvarlarına çarpıp geri döndüğü zamanlardayız. Bu çığlıkları duymayanlar; kadınların mücadelesini görmezden gelenlerdir. Ama biz buradayız. Kadınlar buradayız ve duyuyoruz o çığlıkları! Kadın cinayetleri politiktir! Cezasızlık politikasının, suskunluğun ve iktidarın tercihlerinin sonucudur. Kadınları koruyamayanlar, bu halkın vicdanında da, sandığında da hesap verecek!”
“TBMM BİLE KADINLARI KORUYAMIYORSA, KİM KORUYACAK?”
Güngör, TBMM'de görevli bir kamu çalışanının katledilmesine karşı iktidarın sessizliğini eleştirerek şu soruyu yöneltti:
“TBMM, kendi çatısı altında çalışan bir kadını koruyamıyorsa; hangi kadını koruyacak? Kimin yaşam hakkını savunacak? Buradan iktidara sesleniyoruz: Buna da mı sessiz kalacaksınız? Saliha için sessiz kalmayacağız! Bir kadının daha adı bir cinayet dosyasına yazılmasın diye susmayacağız!”
“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR”
CHP’li Özlem Güngör, 6284 sayılı yasanın etkin şekilde uygulanması ve İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi gerektiğini belirterek, “Biz kadınlar bu karanlık düzeni değiştireceğiz! Kadınlar olmadan kurtuluş yok! Özgür kadınların ülkesi, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kurulacak! Hayatı savunmak için başkaldırıyoruz!” dedi.