Kargı Atatürk İlkokulu 1. sınıf öğrencileri, çevre bilinci ve bilimsel merakı bir araya getirdikleri “Sıfır Atık ve STEM Sergisi” ile unutulmaz bir etkinliğe imza attı.
Atatürk İlkokulu Sıfır Atık Kütüphanesi’nde düzenlenen sergi, hem öğrencilerin yaratıcılıklarını hem de çevreye duyarlılıklarını ortaya koydu.
Serginin açılışı, Kargı Kaymakamı Oğuzhan Akman, İlçe Emniyet Amiri Çağatay Özyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Peker ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Şimşek tarafından gerçekleştirildi.
Açılışta konuşan Kaymakam Oğuzhan Akman, “Bu güzel ve anlamlı sergiyi hazırlayan başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.
Çocuklarımızı çevre bilinciyle yetiştirmek, geleceğimiz için atılmış en değerli adımlardan biridir” dedi.
Açılışın ardından protokol üyeleri sergiyi gezerek projeleri gerçekleştiren öğrencilerden ve etkinlik koordinatörü Öğretmen Ayşegül Öz’den bilgi aldı. Minik öğrenciler, projelerini büyük bir heyecanla tanıtarak hem çevreyi korumanın hem de üretmenin ne kadar keyifli olabileceğini gösterdi.
Sergide; atık malzemelerden çorap kuklalar, müzik aletleri, oyun ve oyuncaklar, geometrik şekillerle yapılmış yapılar, doğal boyalarla yapılmış resimler, nohut ve kürdan kullanılarak inşa edilen depreme dayanıklı bina modelleri, örgüden yapılan oyun ipleri ve geri dönüşüm kutuları yer aldı. Öğrenciler STEM etkinlikleri kapsamında doğayı gözlemledi, bitki ve hayvanları inceledi, kendi yaşadıkları çevrede yetişen sebze ve meyveleri tanıttı.
Etkinliğe ayrıca İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Coşkun, Milli Eğitim Şube Müdürü Sacit Erikçi, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tüm çalışmalar, öğrencilerin katkılarıyla hazırlanan “Doğa Dostu” adlı okul dergisine de taşınarak kalıcı hale getirildi.
Katılımcıların büyük beğenisini kazanan sergi, çevreye duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen eğitim anlayışının en güzel örneklerinden biri olarak hafızalarda yer etti.