Adana’nın Saimbeyli ilçesinde sabaha karşı saat 4 sıralarında 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. depremin hemen ardından Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş bir açıklama yaparak Savrun Fayı'nı işaret edip "Adana'nın deprem tehlikesi bitmiş değildir" dedi.

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde yaşanan deprem paniğe neden oldu. Sarsıntının ardından açıklama yapan AFAD bölgede olumsuz bir durumun kaydedilmediğini bildirdi.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde Savrun Fayı'nın kırılmadığını belirtti.

Bektaş, Savrun Fayı'nın ne ölçüde kilitli olduğunun bilinmediğini ve bu nedenle Adana'nın deprem tehlikesinin devam ettiğini söyledi.

Bektaş'ın açıklaması şu şekilde:

2023'te Kahramanmaraş bloğunun doğu ve kuzeyindeki büyük faylar kırıldı.

Batı sınırındaki Savrun Fayı ise kırılmadan kaldı ve Saimbeyli çevresindeki depremlerle 2023’ten beri hâlâ hareket ediyor.

Bir Belediyeye Daha Operasyon: 43 Gözaltı
Bir Belediyeye Daha Operasyon: 43 Gözaltı
İçeriği Görüntüle

Savrun'un ne kadar kilitli olduğu bilinmiyor. Bu nedenle Adana'nın deprem tehlikesi bitmiş değildir.

Fayın mekanik özellikleri bilinmeden (ne kadar kilitli, deprem mi üretiyor, ne kadar sürünerek enerji harcıyor) Adana için “büyük deprem olacak” demek de “tehlike geçti” demek de doğru değildir.

Kaynak: tgrthaber.com