Çorum Merkeze Bağlı Soğuksu Köyü sakinleri, köydeki arsaların imarlı olmasına rağmen halen elektrik gelmemesinden dolayı duruma tepki göstererek isyan etti.
İhbar hattımıza ulaşan Soğuksu Köyü sakinleri, köyde imarlı arsası olan yaklaşık 200 kişinin 5 yıldır elektrik gelmesini beklediğini belirterek, köyde evlerinin olduğunu ancak bir türlü köylerine elektriğin getirilmediğini iddia etti.
Soğuksu Köyü’nde "Evimiz Var, Elektriğimiz Yok! 5 Yıldır Bekliyoruz!" diyen köylüler konu hakkında yaptıkları açıklamada; “Çorum Valiliği, yaklaşık 5 yıl önce, hobi bahçelerinin yaygınlaşmasını önlemek amacıyla, Soğuksu Köyü / Yeni Osmancık mevkiinde imarlı bahçe arsaları üretmişti. Yaklaşık 200 parselin satışa sunulduğu bu alanda şu an 35 ye yakın vatandaş, arsa üzerine ev yapmış durumda. Ancak aradan geçen 2.5 yıla rağmen hâlâ elektrik bağlanmadı. Vatandaşlar, YEPAŞ’a 2.5 yıl önce elektrik başvurusu yaptı. Başvuru sırasında bölgeye en yakın elektrik hattı 2 kilometre uzaklıktaydı. Bugün ise, komşu bir parsel sahibinin kendi girişimiyle getirdiği hat sayesinde bu mesafe yalnızca 100 metreye kadar düşmüş durumda. YEPAŞ yetkilileri başvuran vatandaşlara iki seçenek sunuyor: 1. 5 yıllık yasal sürenin sonuna kadar beklemek, 2. Elektrik hattını özel bir şirkete vatandaşa çektirip, YEPAŞ’ın belirlediği bedeli taksitli olarak vatandaşa geri ödemek. Bu iki seçenek de vatandaşı mağdur etmektedir. Günümüz koşullarında, elektrik için 5 yıl beklemek oldukça uzun bir süredir ve vatandaşlar bu sürecin sonuna kadar kullanılması yerine, hızla çözüm beklemektedir. Ayrıca yaşanan bu gecikmenin, devletin engellemeye çalıştığı hobi bahçelerine dolaylı teşvik anlamı taşıdığı da belirtilmektedir: “İmarsız arazilere şahsi girişimlerle elektrik gelirken, imarlı yerlerde yıllarca beklemek zorunda kalıyoruz. YEPAŞ’tan talebimiz, bu bekleyişi sonlandırıp bir an önce bölgeye elektrik hattının getirilmesidir.” Dedi.