Çorum Millî Eğitim Müdürlüğü, Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında 2025 dönemine yönelik uluslararası hareketliliklere katılacak öğretmen ve öğrenci gruplarının belirlenmesi amacıyla konsorsiyum üyesi 22 okulda resmî katılımcı seçim sürecini başlattı.

Proje portföyünde yer alan 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi, dijital pedagoji, kapsayıcılık, çevresel sürdürülebilirlik ve yenilikçi öğrenme ekosistemlerinin güçlendirilmesi hedefleri doğrultusunda, seçim süreci şeffaf, ölçülebilir ve standardize edilmiş kurumsal uygulama prosedürlerine uygun biçimde yürütülecek.

Konsorsiyum üyesi okullarda görev yapan öğretmenler Turna Portal sistemine kayıt olarak başvuruda bulunacaklar.

Millî Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, seçim sürecine ilişkin yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Akreditasyon projeleri, kurumlarımızın uluslararasılaşma kapasitesini artıran stratejik bir yatırım niteliğindedir. Bu nedenle katılımcı seçim sürecini titizlikle kurguluyor, her okulda aynı kalite standartlarını uyguluyoruz. Amacımız, öğretmen ve öğrencilerimizin Avrupa’daki iyi örnekleri yerinde gözlemleyerek kurumsal kapasitemizi güçlendirmesi ve sürdürülebilir bir etki oluşturmasıdır.”

Ercan Çetin İle Demet Ergin Hayatlarını Birleştirdi
Ercan Çetin İle Demet Ergin Hayatlarını Birleştirdi
İçeriği Görüntüle

Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından hareketlilik planlamaları netleşecek; öğretmen eğitimi, öğrencilerin grup hareketlilikleri ve kurumlar arası işbirliği faaliyetleri takvime alınacak.

Çorum Millî Eğitim Müdürlüğü, 2025 ve 2026 yılı boyunca yürütülecek tüm mobilite faaliyetlerinde kurumsal kalite, etki odaklılık ve uluslararası standartlarla uyum ilkelerini önceliklendirmeye devam edecek.

Muhabir: Haber Merkezi